Thursday, November 11, 2010

"Uncle Jimmy's" pasta

For recipe in english, please scroll down


'Uncle Jimmy" je moj dobar prijatelj iz Sudbury-ja. Radimo u istom biznisu, on mi je i konkurencija, ali nikad nismo imali problem sa tim. Vidimo se cesto, obadvojica volimo dobru hranu a i vino...Dok smo bili u Atlanti na Fabtech Show-u prosle nedelje, uz vino i klopu, pricali smo o hrani. Kako je Jimmy italijan, prica o pasti je bila neizbjezna, kao i o bijelom luku. Ovo je jedan jednostavni recept, malo namirnica, brz za spremanje, ali sa vrhunskim ukusom. 
Vjerovatno ce biti kritike da se brokoli ne kuvaju sa pastom, da ce biti prekuvani, ali to je u ovom slucaju bila i ideja, da se svi oni mali cvjetici broklija raspadnu i pomijesaju sa rotinima. Probajte...

Potrebno:

450 g paste rotini
1 veci brokoli
1 veca glavica bijelog luka
maslinovo ulje
so

A napraviti ovako:

Odsjeci bijelom luku vrh, tako da se vide svi cenovi. Staviti na foliju i preliti maslinovim uljem.


Peci u rerni na 200°C 30 do 35 minuta, ili dok bijeli luk nije mekan na dodir. Kada se luk ohladio dovoljno da se moze drzati u ruci, istisnuti pecene cenove iz opni.
U medjuvremenu, posoliti prokljucalu vodu u serpi za pastu. Dodati rotine. Oprane brokoli izrezati tako da se izbjegne sto vise moze od drski. Staviti da se kuva zajedno sa rotinima. Kuvati dok pasta nije gotova. Procijediti i sacuvati casu vode u kojem su se kuvali rotini i brokoli.
U vecem tiganju zagrijati ulje, dodati bijlei luk i kratko proprziti,


dodati iscjedjene rotine sa brokolima.  Ako je pasta suva dodati vodu u kojoj se pasta kuvala. Promijesati i posuti maslinovim uljem, po zelji. Probati jesti dok je jos toplo.



Recipe in English
You’ll need:
1 package rotini pasta, 1lb
1 bunch broccoli
1 large bulb of garlic
olive oil
salt

And make like this:

Pre-heat the oven to 400°F. Cut the ends off the garlic bulb, exposing the tops of the cloves. Place on a piece of foil, then drizzle with olive oil. Wrap the garlic up in the foil and roast for 30 to 35 minutes, or until cloves feel soft when pressed. When is cool enough not to burn yourself, squeeze the roasted garlic cloves out from their skins.
In meantime, bring a large pot of water to boil. Salt and add rotini. Cut flowers of broccoli from steams. Add to the pot with pasta; cook together until pasta is ready (as per your likening). Drain pasta and reserve a cup of liquid. Place roasted cloves of garlic with olive oil in a large skillet over medium high heat. Sauté for a minute. Add drained rotini with broccoli, if pasta is too dry, add some of reserved water. Stir. Top with olive oil if desired. Try to eat it warm. Enjoy.   








No comments:

Post a Comment