tag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post1320010350234008828..comments2023-05-10T07:27:11.475-04:00Comments on Good Food (maybe): Bajadera (Dade i Maja)p3opahhttp://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-57152928852844111622011-12-18T12:38:56.396-05:002011-12-18T12:38:56.396-05:00jako, jako volim bajaderu!jako, jako volim bajaderu!lusitaniahttps://www.blogger.com/profile/04465864041906759216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-65773661888347493662011-01-09T17:38:01.492-05:002011-01-09T17:38:01.492-05:00Samo se siri :).
Nisam stiago ovaj vikend da napr...Samo se siri :).<br /><br />Nisam stiago ovaj vikend da napravim bajaderu, najstariji klinac mora da uradi neke testove pa ne smije jesti orahe, bademe...a ne bi bilo fer da ih napravim a on da gleda...<br /><br />Zato iduci vikend zasigurno, pa javljam nove rezultate, <br /><br />puno pozdrava<br /><br />Zoranp3opahhttps://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-80050451894105837602011-01-08T04:37:35.499-05:002011-01-08T04:37:35.499-05:00Nema šanse da ću prestati ta pričam. Ja sam ti Zok...Nema šanse da ću prestati ta pričam. Ja sam ti Zoki ko korov. Kad se negde "zapatim" teško me se posle rešiti. Sreća pa sam večito tanak sa vremenom, pa ljudi mogu i po dve nedelje da odmore dušu od napasti :)))<br />No vratimo se mi bajaderama. Ne znam kako je kod tebe ali ove godine je kod nas, orah slabo rodio pa je ozbiljno skuplji i od badema i od lešnika. Tako sam ja rešio da iskoristim ovu jedinstvenu priliku, pa da u bajadere stavljam i badem i pečeni lešnik (u tamni sloj). Ubeđen sam da će im to poboljšati ukus, pa i tebi toplo preporučujem da isprobaš ovu novu kombinaciju. Nemoj samo da čistiš badem od ljuske, nego ga samelji onako sa ljuskom. Tada je ukusniji, mada bi sigurno bilo vrlo atraktivno i da onaj svetli sloj bude skoro beo. No ja sam uvek skloniji da dam bolji ukus, a ne atraktivniji izgled, pa bih i tebi savetovao da melješ badem sa ljuskom.<br /><br />Čao ZokiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-77971254558617154002011-01-07T10:27:34.952-05:002011-01-07T10:27:34.952-05:00I ja se spremam da je probam za slavu :) Svidja mi...I ja se spremam da je probam za slavu :) Svidja mi se varijanta sa lesnicima, mozda i ja zamenim orase. <br />Super su mi i ovi saveti za ravnanje sa kartonima, bas cu pokusati :)Casa de vainillahttps://www.blogger.com/profile/12512616706528760355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-79003382499666008492011-01-06T22:29:02.873-05:002011-01-06T22:29:02.873-05:00Vazi Dade, necu vise, ali i ti nemoj da prestanes ...Vazi Dade, necu vise, ali i ti nemoj da prestanes da pricas :).<br />A o prelivu ne mogu a da ne pricam. K'o sto rekoh na postu, nisam ja neki kuvar, to mi dodje kao hobi i do sada nisam uspijevao da napravim neku glazuru. A ova, ostafe na kolacu, pa ja rekoh evo ga opet, sada kada uzmem noz da je ravnam sve ce ostati pruge, a ono ne. Lijepo se dala rvnati, a ja nisam imao dovoljno veliki noz, pa kako poravnam sa jedne strane, a ono pokvarim drugu, pa opet ispocetka, a glazura sve to lijepo istrpila. <br />I ovo sa kekso si u pravu, ovog cu vikenda opet da je pravim, ali sa nekim 'graham crumbs', ovde koriste taj keks za slatke 'pie' (pite-mada to nije dobar prevod) i za 'cheese cakes'.<br /><br />A cokoladu koju sam koristio je bila ona sto se zatekla, u stvari i nije 'prava' cokolada nego je 'chocolate chips', na ovom postu imaju slike http://goodfood-maybe.blogspot.com/2010/11/chocolate-chip-cookies.html, e da 'milk chocolate chips'.<br /><br />Dade i tebi sretna Nova, i ja se obrukah pa ne cestitah prije, ona glazura mi udarila u glavu...:)p3opahhttps://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-31020858779896804632011-01-06T19:01:51.368-05:002011-01-06T19:01:51.368-05:00Hvala ti Zoki, al budi drug pa me nemoj pretvarati...Hvala ti Zoki, al budi drug pa me nemoj pretvarati u "zvezdu" jer NISAM ja to. Dovedeš me u situaciju da ne znam šta da kažem, a ja baš volim da govorim :))) Primetio si? <br />Kako god bilo, nadam se da smo sad prevazišli te formalnosti, pa možemo i da se družimo ko svet.<br />Juče nisam ni pročitao profil, pa nisam ni znao da živiš u Kanadi. Zato zaboravi na Zlatni Pek, nego isprobaj mlevene kekse po Kanadi, i odaberi si jedan po tvom ukusu. Isto što i ja radim ovde.<br />U stvaru ovaj komentar je zbog preliva od čokolade. Baš mi je drago što ti se svideo, jer to jeste nešto što sam ja stvori eksperimentišući sa svakakvim odnosima. Znaš kad ja kažem da je nešto dobro, to može da se tumači i kao prepotentnost, pa je teško hvaliti sopstvenu kreaciju. Zato mi je tvoja pohvala, dragocena. Mislim da taj preliv zaslužuje da bude prihvaćen bar među blogerima. Lepo se radi sa njim, i odličan je i kad se stegne. <br />Po tvom opisu, i fotografijama, rekao bih da je još bolji od onog koji ja pravim što me ne iznenađuje, jer ja i ne radim sa pravom čokoladom nego sa kakao kremom SWISLION. Budi drug pa mi reci koju čokoladu si ti stavljao.<br /><br />Čao Zoki, izvini, nisam to uradio ranije (umor je čudo) sretna ti NOVA.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-63603192053230122782011-01-06T10:07:52.239-05:002011-01-06T10:07:52.239-05:00@Maja..da trojica, 4, 14 i 16 godina :)
@ Dade......@Maja..da trojica, 4, 14 i 16 godina :)<br /><br />@ Dade...Dade komentarise na mom blogu, da li ja to sanjam...Ma znam ja to za plazmu, ali meni je problem doci i do nje. Trebam da idem na drugi kraj grada u jednu od nasih radnji da je kupim, a nekada ni nje nemaju...<br />A za ravnanje slojeva, super stvar, probavam obavezno u skoro vrijeme i javljam rezultate.<br /><br />@Branka...hvala, hvala, super cuti.<br />Nisu bajadere ostale tri dana....p3opahhttps://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-48891610326724990502011-01-05T18:21:05.788-05:002011-01-05T18:21:05.788-05:00Bajadera je odlična i super ste je udruženo naprav...Bajadera je odlična i super ste je udruženo napravili ! Uz sve teškoće , što sa mljevenjem , što sa lješnjacima......, baš je super ! A dečkić je tako sladak, kako lijepo uživa u finim bajaderama.Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-43139334473490291752011-01-05T16:55:30.109-05:002011-01-05T16:55:30.109-05:00Super je to Zorane. Nema nikakve veze što ima i le...Super je to Zorane. Nema nikakve veze što ima i lešnika. Lično nisam probao da ih pravim sa plazmom, pa ne mogu ništa da tvrdim što se ukusa tiče, ali odgovorno tvrdim da je PLAZMA BEZOBRAZNO SKUPA. Ja sam nedavno počeo da radim sa mlevenim keksom ZLATNI PEK. Oduševljen sam i cenom od 68 din za pakovanje od 300 gr, a i ukusom. Probaj nećeš se pokajati. <br />Evo ti i jedan koristan savet u vezi ravnanja tih ploha sa smesom. Nađi negde karton debljine par milimetara, pa dve trake kartona drži sa svake strane najlon kese. Oklagija će se kotrljati po tim kartonima i plohe će uvek i svuda biti iste debljine. Ja i ono završno ravnanje radim tako što naslonim dve letve približne debljine, i oklagijom izravnam. Bajadera se malko spljošti ali je idealno ravna.<br />Lako može biti da ću se ja setiti još nećega, ali sutra kad se naspavam. Sad sam umoran ko pas. <br /><br />Čao Zoki, mnogo mi je drago što si napravio bajadere i što su klinci uživali.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-67349100141985195242011-01-05T16:19:35.526-05:002011-01-05T16:19:35.526-05:00Ups, nisam znala ko je ko :) (kuku, trojica!!!)Ups, nisam znala ko je ko :) (kuku, trojica!!!)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-60741909389309141112011-01-05T16:08:43.368-05:002011-01-05T16:08:43.368-05:00@Jelena @Jovana...hvala, hvala ljepa
@Sandra...to ...@Jelena @Jovana...hvala, hvala ljepa<br />@Sandra...to nisam znao za Pozarevac i Bambi<br />@Maja...tvoj blog je najveci krivac sto ovo sve i radim. Bio je medju prvima da sam to vidio i otkrio, a onda je poceo da mi bude i hobi...<br />Ovo je na slici Lazar, najmladji, a najvise bajadera je 'spucao' srednji klinac Aleksandar koji se i ne spominje na postu...p3opahhttps://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-80152820807586850172011-01-05T16:00:03.208-05:002011-01-05T16:00:03.208-05:00Zorane, to je sve SUPER :) Ne mari nista za taj le...Zorane, to je sve SUPER :) Ne mari nista za taj lesnik, sigurno je bajadera jos ukusnija, a sto ima mrvica, boze moj. I ja sam za moju kukala da ima mrvica, u poredjenju sa Dadetovom, ali to je sve malo cepidlacenje, razumes me :)))<br /><br />Kesici drugi put mozes da "zavrnes" usi, pa da ti jedna strana bude kraca, samo je preklopis. U principu mozes i da iseces da bude 29x25, pa ces dobiti nesto deblje slojeve. Ali i ovako meni izgleda super, i hvala na poverenju da probas ovaj recept i ovu tehniku slaganja! Andrej se cini da je nije imao primedbi :) <br /><br />Veliki pozdrav,<br />Maja (sad ce i Dade, samo da ga na'vatam)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-2687866697620330312011-01-05T14:38:43.072-05:002011-01-05T14:38:43.072-05:00Unatoc pehu sa spravicom ovo izgleda suuuuuper! A ...Unatoc pehu sa spravicom ovo izgleda suuuuuper! A i malac je zadovoljan i sta ces vise! Perfektno! Btw, znas da je Plazma keks iz Pozarevca? ;) Istina, prodali su je, prodali su Bambi i sada vise nije Bambi Pozarevac, nego Bambi Banat.Mala kuharica Sandrahttps://www.blogger.com/profile/03054650755244920003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-5919077278901838142011-01-05T13:19:48.736-05:002011-01-05T13:19:48.736-05:00ODLIČNO!!!!ODLIČNO!!!!Jovanahttps://www.blogger.com/profile/17957353354508102351noreply@blogger.com