tag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post5926625574517832252..comments2023-05-10T07:27:11.475-04:00Comments on Good Food (maybe): Blitva sa krompirom i bijelim lukomp3opahhttp://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-91154317648827343232018-07-13T18:43:31.506-04:002018-07-13T18:43:31.506-04:00Evo, ja to pravim kao sto je pravila moja baka i m...Evo, ja to pravim kao sto je pravila moja baka i moja mama: krumpire srednje velicine rezem u 4 dijela, stavim u hladnu vodu, kad zakuha posolim i kuham 10 min. Onda dodam blitvu izrezanu na ne pre sitne komadice, sve skupa kuham jos 10 min. Zatim na cjedilo i u posudu za serviranje. Polijem najfinijim maslinovim uljem i preko svega ispresam 1-2 cesnja cesnjaka, sve oprezno promjesam. Trdicionalno jede se usto przeni oslic. Baerchenhttps://www.blogger.com/profile/13681887918569289798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-24878998319725428912015-09-03T08:25:50.649-04:002015-09-03T08:25:50.649-04:00I meni je godinama trebao ovaj recept :) ne volim ...I meni je godinama trebao ovaj recept :) ne volim ja te odokativne price, mnogo je bolje ovako kad imas pravu razmeru svega. Odlicno je, danas sam pravila, restoranski :) Steta sto blog vise nije aktivan...cini mi se....Maja T.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-57716177139548154812014-03-06T14:32:49.067-05:002014-03-06T14:32:49.067-05:00Na ovaj način još nisam spremala, al svakako ću pr...Na ovaj način još nisam spremala, al svakako ću probati!Čips&Čokoladahttps://www.blogger.com/profile/04615197881466449016noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-77688982363382358602014-03-06T08:59:48.763-05:002014-03-06T08:59:48.763-05:00Ako koga zanima još koji način spremanja blitve, e...Ako koga zanima još koji način spremanja blitve, evo i mog. Uglavnom je postupak spremanja sličan, i ja kao i Jelena ubacim blitvu pred kraj kuvanja krompira, ocedim, vratim na ringlu da malo otpari višak vode. Moj način se razliku po tome što u beli luk i ulje iscedim i jedan limun, prelijem time krompir, poklopim, šerpu prevrnem dva-tri puta da se sve izmeša i ostavim 5 minuta da se krompir upije. Kad se podigne poklopac miris je opijajući.lepamarahttps://www.blogger.com/profile/08627879341399886450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-20630501999159909042014-03-05T11:13:33.037-05:002014-03-05T11:13:33.037-05:00Da se ja pitam, ja bih uveo blitvu kao obavezni ob...Da se ja pitam, ja bih uveo blitvu kao obavezni obrok ;). Ja sam odvojeno kuvao blitvu, samo da bih mogao da je dobro, dobro iscjedim. p3opahhttps://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-23666509506880475162014-03-05T11:08:22.709-05:002014-03-05T11:08:22.709-05:00Ma i nije neko przenje, samo stavljeno da se ugrij...Ma i nije neko przenje, samo stavljeno da se ugrije i da bijeli luk dooobro zmirise u maslinovom ulju.p3opahhttps://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-12749578654534231862014-03-05T09:59:21.208-05:002014-03-05T09:59:21.208-05:00malo je djece koja vole blitvu ali, u mojoj kući o...malo je djece koja vole blitvu ali, u mojoj kući omiljeni prilog....<br />ne znam jesi li primjetio da je voda u kojoj se kuhao i krumpir i blitva nekako brašnasta, od krumpira naravno...i to se meni najviše sviđa..zato ja stavim krumpir u hladnu posoljenu vodu, kuham kratko te onda dodam neisječenu blitvu...kada je sve kuhano, ostavim kratko da se slegne te onda polako ocijedim da sačuvam onaj brašnast-krumpirasti dio u vodi...sve vratim na vatru dodam dosta ulja, bijeloga luka i svježe mljevenog papra :), tako sve žlicom siječem, djelimično izgnječim krumpr i miješam...<br />jedno sam vrijeme pripremala blitvu dodavajući joj i preprženu kapulu ali, ovako nam se za sada više sviđa...<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-33890188688403543852014-03-05T07:37:18.956-05:002014-03-05T07:37:18.956-05:00Mislila sam da su svi recepti isti za blitvu ali v...Mislila sam da su svi recepti isti za blitvu ali vraga, ipak nisu. Kad je krompir skoro gotov j ubacim nasečenu blitvu, a onda je samo ocedim i začinim. Nisam je nikada pržila i čini mi se da je ovo znatno ukusnija verzija ali i kaloričnija. J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.com