tag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post5908117749551152912..comments2023-05-10T07:27:11.475-04:00Comments on Good Food (maybe): 'Petit Beurre' kolacp3opahhttp://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-79694523826010341152016-01-23T11:14:13.812-05:002016-01-23T11:14:13.812-05:00Dobro pitanje,
Staviti secer u 1.3l mlijeka...
Dobro pitanje,<br /><br />Staviti secer u 1.3l mlijeka...<br /><br />p3opahhttps://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-82887541297827311972016-01-22T13:40:34.624-05:002016-01-22T13:40:34.624-05:00U kom momentu se stavlja smedji secer? :/
U kom momentu se stavlja smedji secer? :/<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-30349384251002694182014-01-21T12:40:22.444-05:002014-01-21T12:40:22.444-05:00Vidim da ne koristi margarin, sto je odlicno, Samo...Vidim da ne koristi margarin, sto je odlicno, Samo jos petit beure zameni sa zlatnim pekom. Jel iako bi petit beure trebao biti sa maslacem, zapravo je sa margarinom :)<br />Pozdrav!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-501905075760679702011-03-06T16:12:40.645-05:002011-03-06T16:12:40.645-05:00Volim sve lagane kolače, naročito te sa kekom. Zat...Volim sve lagane kolače, naročito te sa kekom. Zato ću rado da podelim svoje iskustvo sa tobom, kako bi on postao "još bolji". Često moram da radim sa pudingom, i zato sam nakupio prilično znanja o njemu. Jako je važno da se puding kuva tih 2 - 3 minuta nakon što si sipao umućenu smesu praha i mleka. Međutim često se dešava da to ljudi zaborave, pa čim se puding zgusne, a zgusne se malte ne nakon 15 sekundi, sklone ga sa vatre i misle da je gotovo. Nije gotov, jer mora da se kuva JOŠ. Stvarno je gotov tek kada se nakon zgušnjavanja on malko razredi. Na početku kuvanja (mislim na ta 2-3 minuta) on je najgušći a na kraju je skoro duplo ređi. E TAD JE GOTOV. U protivnom, bi u ustima imao brašnjav ukus. <br /><br />Kad je puding skuvan, dovoljno ga je poklopiti, i ostaviti da se hladi. Neće se stvarati nikakva korica ako ga držiš poklopljenog. A kad se ohladi mikserom ga je promutiti i dobićeš onu gustu kremastu strukturu. Jako dobija na kvalitetu, ubacivanjem malo putera (što si ti i uradio), a još bolji je ako umutiš slatku pavlaku i posle je sjedinuš sa ohlađenim pudingom. No sve je to još uvek nedovoljno da bi postigao PRAVI ukus. Obavezno je da se u puding ubaci i koje žumance. Tek tada to postaje krem od koga zbilja možeš raditi šta god poželiš. Od princes krofni do ovakvih varijanti laganih kolača.<br /><br />Moj savet ti je da žumanca ubaciš u onu smesu hladnog mleka i praha pudinga, i da sve to zajedno izmiksiraš i sipaš kasnije u ključalo mleko. Najmanje gnjavaže imaš na taj način, a ukus se neshvatljivo poboljšava. Na tu količinu mleka, slobodno možeš ubaciti 5-6 žumanaca i 1 celo jaja. <br /><br />Eto tolicno od mene :)<br /><br />Pozdravljam te ZokiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-4309294253672173392011-03-04T14:32:13.547-05:002011-03-04T14:32:13.547-05:00odličan kolač, a petit keksi i mene vraćaju u djet...odličan kolač, a petit keksi i mene vraćaju u djetinjstvo, najviše sam ih voljela namazati maslacem, preklopiti kao sendvič i umočiti u kakao :))<br />Maleni je prekrasan kako samo slatko jede ovaj fini kolačić. <br />Sviđa mi se recept i vejrujem da smeđi šećer ovdje ima važnu ulogu u okusu.Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-72633134054228258842011-03-03T12:29:28.039-05:002011-03-03T12:29:28.039-05:00Divno,definitivno me vraca u detinjstvo. A kako sl...Divno,definitivno me vraca u detinjstvo. A kako slatko jede! :)Tresi Mesihttps://www.blogger.com/profile/08003058957161630925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-37598314011676778932011-03-02T11:24:37.514-05:002011-03-02T11:24:37.514-05:00Odlicna poslastica Zoki! ... a fil bi se bez probl...Odlicna poslastica Zoki! ... a fil bi se bez problema mogao iskoristiti za krempitu :)<br />Petit Beurre je za mene neprevazidjen. Secam se posete Velikoj Kladusi i Agrokomercu (moja osnovna je bila bratimljena sa skolom iz V.Kladuse)Tada sam probala njihovu verziju ovog keksa, onako vruceg, sa linije. Mislim da jos uvek pamtim taj fantasticni ukus svezeg krckavog keksa, iako je proslo od tada 25 godina :)Tanjahttps://www.blogger.com/profile/16311004533714825437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-52859891201372747562011-03-02T04:45:35.122-05:002011-03-02T04:45:35.122-05:00super je, jako volim ovakve brzinske kolače s peti...super je, jako volim ovakve brzinske kolače s petit keksima!Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.com