tag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post5974419205436873673..comments2023-05-10T07:27:11.475-04:00Comments on Good Food (maybe): Burek sa mesom i pecurkamap3opahhttp://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-65889014947436508232011-06-17T11:10:03.156-04:002011-06-17T11:10:03.156-04:00Važi Zoki, javi kad dolaziš, a ja ću do tad svaki ...Važi Zoki, javi kad dolaziš, a ja ću do tad svaki dan da vežbam i pravim burek kako bih pobedio u ovom nadasve važnom pitanju :))) Naravno i poješću ga. Nije da mi se baš jede :P al da se ne baci. Uzgred, ja sam od Maje naučio kako se razvlače kore, i stvarno je to relativno lako, pa gvirni tamo kod nje na blog, i videćeš da je bitno samo napraviti taj odnos 500:300 brašno:voda, I OBAVEZNO JE DA GA MESIŠ 10 MINUTA. Kad je to testo dobro umešeno, onda je glatko i stvarno se lako radi. Može biti da će ti delovati komplikovano ali nije. Samo rastanjiš testo oklagijom na par milimetara debljine, i podvučeš ruku pod njega PODIGNEŠ GA OD MASNE PODLOGE i povućeš ka sebi. Samo se razvlači. E ako ti ne uspe, onda će mo prvo to da uradimo kad dođeš za Beograd. DA TE PRVO TO NAUČIM, A ONDA ĆE MO DA ŽDEREMO BUREK I DA PIJEMO PIVO.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-88417597776371951242011-06-15T13:32:35.676-04:002011-06-15T13:32:35.676-04:00Cao Dade, Majo,
ovo pitanje da li je burek isti s...Cao Dade, Majo,<br /><br />ovo pitanje da li je burek isti sa gotovim ili sveze razvucenim korama mozemo da rijesimo sdamo na jedan nacin.<br /><br />Ja se dobrovoljno javljam da budem degustator Dadinog bureka sa gotovim korama a i Majinog sa svijeze razvucenim korama, iduci put kada budem u Beogradu. A onda cu da javno objavim rezultate na blogu i tako cemo da rijesimo jedno veliko pitanje...<br /><br />Puno pozdrava,<br /><br />Zoranp3opahhttps://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-40937239054138656332011-06-14T19:05:15.470-04:002011-06-14T19:05:15.470-04:00Ne slušaj Dadeta :)
Domaće kore su bolje i TAČKA :...Ne slušaj Dadeta :)<br />Domaće kore su bolje i TAČKA :)<br /><br />Ali i kupovne nisu loše, slažem se, ali one se <br />niakda ne mogu namočiti tako ravnomerno da budu kao sveže razvučene kore. Negde uvek bude suvlje a negde dekavo. I meni su neuporedivo bolje deblje kore (kad govorimo o kupovnim), one kao za gibanicu, od tanknik flis-papir kora za pite. Verujem da je ovo stvar ukusa, ali burek po meni mora da ima malo deblje kore, da bi bio pravi.<br /><br />Nisam pravila sa pečurkama, što ne znači da neću! Tvoj burek izgleda jako dobro, čini mi se da je korica savršeno krckava a unutrašnjost meka.<br /><br />Sve najbolje!<br />MajaMaja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-54631012488357953642011-06-11T15:33:27.250-04:002011-06-11T15:33:27.250-04:00Čao Zoki,
do večaras sam zavideo Kanađanima samo n...Čao Zoki,<br />do večaras sam zavideo Kanađanima samo na jednoj stvari...PASTRMKE SU IM OVOOOOOOOOOOOOOLIKE. Mđutim kad sam pročitao da imate i ULJE U SPREJU, e pa znaš šta...sad mi je krivo što nisamo otišao za Kanadu kad sam bio mlađi. A nudili mi!!! Koji sam ja magarac.<br />Burek ti deluje savršeno. Pravio sam i tu kombinaciju sa pečurkama i mesom. Ništa čudno, jer obožavam burek, i ne verujem da postoji burek koji nisam isprobao. Mislim naravno samo na slane bureke. Evo nekoliko "primeraka" koji su mi ostali u jako lepom sećanju :))) Burek sa lukom i jajima. Burek sa ljutim ajvarom. Burek sa pečurkama i prazilukom. Nisam probao Majin burek sa roštilj kobasicama, ali osećam da je fantastičan. Pravio sam burek i sa plavim patliđanom, mesom i prazilukom. Ma ne znam sa čime nisam pravio burek, ali najviše volim burek sa mesom i to kad ima 3 puta više luka nego mesa. Razvlačio sam kore i sam a pravio san burek i od kupovnih kora. Nemoj te neko slaže da su domaće kore bolje. Dobre su ali ne toliko da bi se isplatilo gnjaviti se sa tim. Ako možeš da kupiš gotove, uvek kupi gotove, nemoj ih razvlačiti. U burek treba staviti dosta masnoće i tečnosti i umeti da ga ispečeš. A od kojih kora ga praviš, to nema veze. OČIGLEDNO DA SI TI SAVLADAO OVO GRADIVO.<br />BRAVO MAJSTOREAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-80311779713127549092011-06-10T14:55:31.278-04:002011-06-10T14:55:31.278-04:00Hvala, hvala :)Hvala, hvala :)p3opahhttps://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-35351387946124664372011-06-10T13:32:35.344-04:002011-06-10T13:32:35.344-04:00Stvarno savrsen spoj, moram priznati da sam sada j...Stvarno savrsen spoj, moram priznati da sam sada jela a opet tvoje fotke mame li mame...:)Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-26748226134737189292011-06-10T03:11:58.943-04:002011-06-10T03:11:58.943-04:00teško se suzdržati kada je ovako fin burek u pitan...teško se suzdržati kada je ovako fin burek u pitanju :)Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-13783660028064659592011-06-10T01:27:19.143-04:002011-06-10T01:27:19.143-04:00Svaki mi je dobar, a ovako na papiru izgleda pravi...Svaki mi je dobar, a ovako na papiru izgleda pravi,pravcati kao iz pekare.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-726815419672241772011-06-09T22:27:55.968-04:002011-06-09T22:27:55.968-04:00Ah Zorane sta mi to radis.Evo odoh da napravim:)A ...Ah Zorane sta mi to radis.Evo odoh da napravim:)A evo tebe pozivam da dodjes da se prijavis na:<br />www.teslio.com i psoatvis ovaj blog.Automatski ualzis u izbor za nagradu koja raspisana i -pad.Cekamo te;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-43764063607873868832011-06-09T13:46:57.734-04:002011-06-09T13:46:57.734-04:00Znaci da je burek bio odlican i da se dopao ukucan...Znaci da je burek bio odlican i da se dopao ukucanima, ipak su bili fer pa su ostavili nesto i glavnom kuharu za probu...nema druge, sledeci put odmah brzo fotkati dok "model" ne nestane!;)))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-41854122070150907032011-06-09T12:22:00.015-04:002011-06-09T12:22:00.015-04:00Da ovo moj suprug vidi .... Zapravo, ovako je još ...Da ovo moj suprug vidi .... Zapravo, ovako je još bolje. Iznenadit ću ga kad napravim burek.<br /><br />Činjenica da su ti ostavili samo jedan komadić je garancija da je ukusno.What's for dessert?https://www.blogger.com/profile/00441694518345606700noreply@blogger.com