tag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post7073391593138469943..comments2023-05-10T07:27:11.475-04:00Comments on Good Food (maybe): Tufahijep3opahhttp://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-41379105737034210532011-12-06T02:44:07.137-05:002011-12-06T02:44:07.137-05:00Ja sam naučila da pravim tufahije od jedne Sarajke...Ja sam naučila da pravim tufahije od jedne Sarajke, ali ih mnogo dugo nisam radila. A kada sam bila u Sarajevu.... pa, nisu stigle na red od duple porcije ćevapa kod Želje :-) Dobro si me podsetio, sada ću i ja da se bacim na jabukice, samo što nemam taj luksuz da ih lično berem.Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-76633881736285029342011-10-20T10:16:32.968-04:002011-10-20T10:16:32.968-04:00Lusitania, sto bi rekli 'good choice'...Da...Lusitania, sto bi rekli 'good choice'...Da li ova moja tufahija podsjeca na tu sarajevsku koju si jela?...pozdrav Zoranp3opahhttps://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-42915390695072943382011-10-20T05:10:00.010-04:002011-10-20T05:10:00.010-04:00prvi dan mog boravka u sarajevu prosao je u jednoj...prvi dan mog boravka u sarajevu prosao je u jednoj slasticarnici na tufahijama i jednoj burekdzinici na piti zeljanici...eto...lusitaniahttps://www.blogger.com/profile/04465864041906759216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-90226858106260571272011-10-17T14:52:51.343-04:002011-10-17T14:52:51.343-04:00Hvala svima, vrijedi ih napraviti, nije tesko :).
...Hvala svima, vrijedi ih napraviti, nije tesko :).<br />Javi Dzoli kako je ispalo.<br />Ja sam ih "premazao' onom polovinom limuna prije kuvanja, to im je pomoglo da ostanu svijetle, da ne potamne, ove su slikane drugi dan Jelena.<br />Majo, ovde i kada se kupi ista vrsta jabuka, ne ponasaju se uvijek isto (u zavisnosti od doba godine), meni ne smeta ako se i raspadnu, ja ih ostavim da se prohlade i onda smazem, to ne dijelim:).<br />Hvala Ankice na posjeti, drago mi je da imas povjerenja da probas nesto sa mog bloga.<br /><br />Pozdrav svima.p3opahhttps://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-6865276453717482222011-10-16T05:16:08.284-04:002011-10-16T05:16:08.284-04:00Danima zamišljam tufahije,njihov ukus, a onda uzme...Danima zamišljam tufahije,njihov ukus, a onda uzmem jabuku i pojedem je, tek tako jer ne znam kako da napravim tufahije.hvala ti Zorane za ovaj recept, sad mogu da ispunim sebi jednu malu željicu.Kuvar za početnikehttps://www.blogger.com/profile/05312989872171638383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-87085235129977079842011-10-16T03:10:39.630-04:002011-10-16T03:10:39.630-04:00Tufahije....obozavam ih, obozavam!!! Za tufahije k...Tufahije....obozavam ih, obozavam!!! Za tufahije koristim samo zlatni delises, jer se ostale kiselije vrste raspadnu pri kuhanju. Onda dotjeras ukus limunovim sokom (ali tek kada su jabuke kuhane, popravis agdu). Ja ih ne mogu napraviti toliko koliko ih mogu pojesti;)!Iiiiihttps://www.blogger.com/profile/00311351820236111166noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-65551053668220293162011-10-14T05:50:20.585-04:002011-10-14T05:50:20.585-04:00divan izletić i tufahije, jučer sam radila nešto s...divan izletić i tufahije, jučer sam radila nešto slično samo s neoguljenim jabukama i s medom, bez sirupaBite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-87217906052638593342011-10-14T01:53:30.865-04:002011-10-14T01:53:30.865-04:00Videla sam razne varijante i uvek sam se pitala ko...Videla sam razne varijante i uvek sam se pitala koji je recept originalni. Mene su ubeđivali da se ovako slično prave i da je šećerni irup želatinozan. Ja ih obično zapečem sa korom, a punim, orasima seckanim i mlevenim grožđicama, medom, pa preko šlag, ali to verovatno nisu tufahije nego zapečene jabuke. Ovako su mi baš elegantne i nežne.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-33224058041708249492011-10-13T23:23:16.475-04:002011-10-13T23:23:16.475-04:00Super sto si objavio recept;) Videla sam ih na Tan...Super sto si objavio recept;) Videla sam ih na Tanjinom blogu sa putovanja po Bosni i bas sam ih zapamtila..ali nikad napravila.E sad hocu.Vidim klinci uzivaju ..tako i treba:)Anonymousnoreply@blogger.com