tag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post8524404829139423794..comments2023-05-10T07:27:11.475-04:00Comments on Good Food (maybe): Medovikp3opahhttp://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-72494116552520726702011-10-10T17:53:39.457-04:002011-10-10T17:53:39.457-04:00Cao Majo,
Kcuj hvala na povjerenju', tvoj blog...Cao Majo,<br />Kcuj hvala na povjerenju', tvoj blog je veliki krivac sto ja sada isto radim, tvoji recepti nisu bez razloga 'provereni recepti', a u pravu si za zensku stranu Medovika, definitivno se vise svidja ljepsem polu. A za corbicu, vidjecemo da li ova tehnika pali kada se Medovik napravi u Podgorici I Norveskoj.<br /><br />Puno pozdrava<br /><br />Zoranp3opahhttps://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-83136694805945011262011-10-08T17:07:30.671-04:002011-10-08T17:07:30.671-04:00Zoki, pre svega hvala na poverenju za probu Medovi...Zoki, pre svega hvala na poverenju za probu Medovika, i jako mi je drago da se Ranki posebno dopao, ima nešto "žensko" u tom kolaču, mislim da su muški manje oduševljeni njime :)<br />Pavlaku sam ja uvek koristila Imlekovu od 20%, ali znam da su druge blogerke imale problema sa pavlakom drugog proizvođača iako je bila sa 20% masnoće. Tako da izgleda da nije masnoća baš presudna, a eto i ti si pokazao da nije, nego ko zna šta... Ja nešto verujem da šećer u reakciji sa "nečim" iz pavlake pravi manje ili veće omekšavanje same pavlake, jer šećer izvlači vodu i na taj način omekšava. E sad, zašto neke pavlake omekšaju preko svake mere do stanja čorbice, to bi možda neki tehnolog trebalo da nam objasni, a do tada, nađeš brend koji ti paše, i voziš :) Baš kao ti sa ovom obezmašćenom pavlakom. <br />Veliki pozdrav za tebe i familiju,<br />MajaMaja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-20778359730989552242011-10-06T17:21:18.775-04:002011-10-06T17:21:18.775-04:00I ja vec dugo merkam ovaj kolac ali kako ovde ne m...I ja vec dugo merkam ovaj kolac ali kako ovde ne moze da se nadje kisela pavlaka sa velikim procentom masnoce (a sudeci po onome sto sam citala kod ostalih devojaka nijedna druga ne prolazi u filu), mesecima ga obilazim iako mi je stalno negde u malom mozgu. Cak sam kontala da gotov fil izmesam sa delom cvrsto ulupane slatke pavlake ne bi li dobila na cvrstini. Bas cu probati po ovom tvom sistemu pa javim kako je proslo kod mene :)Casa de vainillahttps://www.blogger.com/profile/12512616706528760355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-43788153648453195812011-10-06T08:55:40.226-04:002011-10-06T08:55:40.226-04:00Hvala, hvala...
Dzoli, probaj sa Sour Cream to je ...Hvala, hvala...<br />Dzoli, probaj sa Sour Cream to je pavlaka/mileram.<br />Bojana, kolac je super, hvala na citanju.<br />Majo, to je bila i moja muka, 30% masnoce...kako god prije nego sto krenes da pravis citav kolac, uzmi jednu malu casu pavlake, 250 ml ako se dobro sjecam i 80 g secera, pa probaj da vidis da li ce da radi :). Nemoj da ja budem kriv za 'tecni fil', hehehe.<br />Ej Tamara, koristio sam secer u prahu da dodam mileramu, i ja mislim da je fora u tom prvom mijesanju secera sa malom kolicinom pavlake, a onda to da se doda ostatku milerama. Nesto otprilke kao i kada se umucena smjesa sa jajima dodaje vrelom mlijeku. Ako se doda sve odjednom, dobije se kajgana, tako da se prvo jajima doda malo vrelog mlijeka, promijesa, a onda se ta smjesa doda nazad u mlijeko (ili neka druga tecnost u zavisnosti sta se sprema).p3opahhttps://www.blogger.com/profile/14716318912864568983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-32893638637512708202011-10-06T08:14:27.103-04:002011-10-06T08:14:27.103-04:00super izgleda; ja sam ga pravila sa mileramom (mi ...super izgleda; ja sam ga pravila sa mileramom (mi tako zovemo kiselo vrhnje sa više masnoće) i mislim da je bilo u pitanju 30 posto masnoće, ali pravila sam i sa manje 12 posto i ispao je dobro. Samo što sam ja koristila šećer u prahu, vidjela sam kod recepta na coolinarici da mnoge žene to savjetuju, jer u tom slučaju se fil ne razvodni, pa ti savjetujem da probaš idući put sa većom masnoćom i šećerom u prahu. Iako vidim da vam je savršeno uspio i sa bezmasnim vrhnjem, e na tome svaka čast!<br />Inače koliko sam ja sjvatila iz rađenja tog kolača i čitanja komentara, caka je u tome da se šećer postepeno umiješa, a ne odjednom, baš kao što si napisao.Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-2485528018730182562011-10-06T06:55:23.350-04:002011-10-06T06:55:23.350-04:00Ja sam medovik pravila sa mileramom 30%. S obzirom...Ja sam medovik pravila sa mileramom 30%. S obzirom da je ovo vrsta kolača koji ne možeš da prestaneš da jedeš i upravo zbog te masnoće i šećera sam izbjegavala da ga češće pravim,tako da je ovo tvoje bezmasno otkriće vrlo značajno!Majahttps://www.blogger.com/profile/07572948061013379697noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-29619213842465934782011-10-06T05:54:16.898-04:002011-10-06T05:54:16.898-04:00lepo izgleda. probala sam ovaj kolach nedavno na p...lepo izgleda. probala sam ovaj kolach nedavno na putu u sloveniji i jako mi se svideo. raduje me shto sam nashla recept.bojanahttps://www.blogger.com/profile/08069206412034223811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4644679198278238580.post-71090926021498102282011-10-06T00:14:06.163-04:002011-10-06T00:14:06.163-04:00Cuj koalc;) Ovo je vsiespratnica;) Odlicno ti je u...Cuj koalc;) Ovo je vsiespratnica;) Odlicno ti je uspeo.Pavlaku i ja ovde tesko nadjem..neki clotted cream kao zamenu..Anonymousnoreply@blogger.com