Sta se desi kada se nadje tegla putera od badema u ostavi. Jednostavan odgovor, naprave se 'Allmond butter cups'. To se meni desilo prije neki dan, Nasao sam recept za njih ovdje.
Jednostavne i brze da se naprave, ukusom definitivno podsjecaju na 'Kras-ove' bajadere, a imaju i potencijal za unapredjivanje :). Ako niste u prilici da dodjete do putera od badema, onda uzmite puter od kiki-rikija.
Potrebno:
300 g cokolade
3/4 case od 250 ml putera od badema
1/4 case od 250 ml secera u prahu
papirne korpice za mufine, cupcakes...
A napraviti ovako:
1. Istopiti 150 g cokolade u mikrotalasnoj pecnici. Kod mene je to bilo minut i po. Naravno da se cokolade moze istopiti i na bilo koji drugi nacin. Sipati kasikicom istopljenu cokoladu u papirne korpice i staviti u frizider ili neko drugo hladno mjesto.
2. Pomijesati u posudi puter od badema sa secerom u prahu. Podijeliti ravnomjerno preko ohladjene cokolade.
3. Istopiti drugu polovinu cokolade pa preliti preko smjese od badema.
4. Ako cokolada nece da 'saradjuje', slobodno tresnite posudu od sto da cokoloda ravnomjerno pokrije smjesu od badema.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment