For recipe in english, please scroll down
Recepti dobijaju imena na razne nacine. Po sastojcima, po mjestima gdje su napravljena, po imenima onima kojima su napraljena, po imenima onih koji su ih napravili, i na jos ko zna koliko nacina.
U zadnje vrijeme volim da dajem imena hrani po ljudima koje volim...
Ozrenka sam upoznao ne tako davno, prije 3-4 godine. Ranka je znala i njega i Ljicu jos iz Sarajeva, obadvoje su bili na istom fakultetu, Ljica na gradjevini, a Ozro na geodeziji. Poslije raznih putesestvija, na kraju smo se sreli kod Dajane i Eraka (a o njima u nekom drugom postu, kada stignem da napravim Dajanine hurmasice), zajednickih prijatelja.
Od tada se cesto druzimo, bili smo zajedno na ljetovanju, par puta na zimovanju, a kada god se vidimo, bude super klope i pica, a najvaznije i puno smijeha.
Zadnji put smo bili zajedno u Stowe-u, na skijanju. Bilo je 12+ porodica, smjestenih u tri velike kuce. Sedam dana skijanja, druzenja, smijeha, a bogami i ica i pica.
Ovo je slika gdje je vecina nas bila na okupu i matorih i klinaca, grupa 'Balkan Ski 2011'.
Kada je probao ovu pastu, Ozro je rekao da je dobra i trazio je recept. A kad neko ko ne voli pastu, trazi recept, onda ta pasta zasluzuje da dobije njegovo ime...
Potrebno:
500 g rotini paste
300 g bijelog (travnickog :)) sira
dva 'cvijeta' brokola
so
A napraviti ovako:
Staviti vodu u vecoj serpi da provri. Brokolima odsjeci drske.
Prokjlucalu vodu posoliti, u zavisnosti od slanoce sira. Dodati pastu i brokole. Kuvati 7 minuta ili dok pasta ne bude 'al dente'. Procijediti, dodati izmrvljeni sir, promjesati, po potrebi jos posoliti. Prijatno!
Recipe in English:
You'll need:
500 g rotini
300 g feta cheese
2 bunches brocoli, cut (florets only)
salt
And make it like this:
Bring water in a large pot to boil. Add salt. Add pasta and brocoli florets. Stir and cook acording to pasta package. Drain and add crumbled cheese. Mix troughly, adjust salt if needed, serve warm. Enjoy.
Jedna odlicna ideja za lagani rucak, mislim da ce retko ko reci da ne voli pastu a ovo je dobar nacin da omiljenu kombinaciju sa sirom dopunimo novim ukusom...bice sigurno isprobano prvom prilikom.:))
ReplyDelete