Friday, April 11, 2014

Pasta sa kobasicom, rapininima i bijelim lukom

 
 
U zadnje vrijeme me je bas 'krenulo' sa nekim receptima gdje ili ne znam kako da prevedem ime ili sastojke ili jednostavno ne postoji prevod. Tako je i sada...rapini...ne znam da li uopste postoji prevod na nas jezik.
 
Jedno od mojih omiljenih zelenisa. Rame uz rame blitvi...
 
Nije me bilo malo duze, bio sam na 'boy's trip' do Myrtle Beach, SC. Cetiri-pet dana golfa,
 
 
i bjezanije od snijega i leda kojeg je bilo do prije par dana. To mi je uvijek nevjerovatno, jedne nedelje na skijanju, a onda iduce na golf... 
 
 
Ova slika Rankilija sa skijanja u Attitash-u od prije par nedelja nema nikakve veze sa receptom, ali nisam mogao da joj odolim a da je ne 'objavim'.
 
A kakve veze ima odlazak na golf sa ovim blogom i receptom. Bilo nas je sestorica i jedne veci smo odlucili da ne idemo vani za klopu, nego da ostanemo u kuci. Sve su ponesto radili, a ja sam uzeo na sebe da napravim par stvari. Bila je tu blitva, 'brz' burek, a i pasta sa kobasicom, rapinima i bijelim lukom. Prvi put sam takvu pastu tamo napravio i bio sam vise nego zadovoljan sa ukusom. Prosli vikend je Ranka bila do New Yorka, sa tri drugarice, a ja sam imao Lakija i Aleka kao pokusne kunice za moju pastu. Bili su vise nego zadovoljni sa klopom :-).
 

 
 
Koristio sam kobasicu iz prodavnice u komsiluku, kao i zamrznute rapine koji su se nasli u kuci. Ako ste ljubitelj paste, definitivno za preporuku.
 
 
 
Potrebno:
 
450 g paste, rottini su perfektni
350 g kobasice (meso izvadjeno iz 'crevca')
250 g rapina
3-4 cena bijelog luka
50 ml maslinovog ulja
 
A napraviti ovako:
 
1. Na srednje jakoj vatri proprziti meso od kobasica na teflon tavi bez ulja, dok meso ne izgubi crvenkastu boju. Nema potrebe dodavati masnocu,  meso je dovoljno masno. Jednom proprzeno, staviti meso na papirni peskir da se ocijedi masnoca.
 
 
2. Staviti pastu da se kuva.
3. Odstraniti masnocu iz tave gdje se meso przilo, pa sipati ulje i isjeckani bijeli luk. Luk ne treba da se pece, cim krene da mirise (desi se za 30-tak sekundi) dodati rapine.
 

Dinstati uz stalno mijesanje 6 minuta.
4. Dodati i meso od kobasica i prziti jos 2 minuta.

 
5. Skuvanu pastu (ona bi trebala biti al denta oko ovog vremena), procijediti (sacuvati casu tecnosti u kojoj se pasta kuvala) i dodati mesu i rapinima.


6. Sve promijesati, ako je pasta suva dodati vodu u kojo se pasta kuvala, cuvati na sporetu jos minut dva i gotovo.








No comments:

Post a Comment