Obicno kada pisem novi post sa receptom ima i neki razlog ili nesto stoji iza toga.
Ovaj put je jedini razlog da je recept jednostavan, a Zrna Kafe izvanrednog ukusa, sto i nije neko iznanedjenje znajuci da dolazi iz Lanine kuhinje.
Ako se odlucite da ih pravite, probajte ih napraviti par dana ranije, definitivno su bolje sto duze stoje...
Ovdje je Lanin recept, a evo kako je to kod mene bilo.
Potrebno:
250 g secera
.75 dl vode
125 g neslanog putera
100 g mljevenih oraha
100 g mljevenog keksa
80 g cokolade
2 kasikice mljevene kafe
i jos za glazuru
150 g cokolade
4 kasike ulja
u zavisnosti od velicine zrna, moguce je da ce vam trebati vise glazure
A napraviti ovako:
1. Pomijesati secer i vodu u serpici, pa kuvati 3-4 minute.
2. Skloniti sa sporeta pa dodati puter i cokoladu i mijesati dok se puter i cokolada ne otope.
3. Dodati mljeveni keks i orahe, kao i kafu, pa sve promijesati dok se ne dobije izjednacena masa.
4. Od prohladjene mase, oblikovati manje kugkice i u svaku utisnuti liniju po sredini, cackalicom. Ostaviti da se dobro rashladi.
6. Stavljati ohladjena zrna kafe u male korpice, sakriti na hladnom mjestu par dana, pa onda uzivati u njima.
Bas interesantn ideja za nesto drugacije:)
ReplyDeleteDa sikoristim priliku d apoyovem tebe I citaoce tvoga bloga d aucestvuju u Nagradnoj Igri koja je kod mene na blogu u toku pod nazivom:Tradicionalno Srpski.Traje do kraja februara iima tri lepe nagrade.
Sve informacije pogledajte ovde
http://dzolistic.blogspot.co.nz/p/nagradna-igra.html
Pozdrav sa suncanog Novog Zelanda
Savrseno napravljene, kao iz najfinije poslasticarnice... mogu samo da se posluzim jednim kolacicem i da pohvalim glavnog majstora.:)) Prijatno grickanje!
ReplyDeleteZorane, ja sam isto u Kanadi, u tvom komšiluku na istočnoj strani ( Pickering ) i baš mi je drago da sam sasvim slučajno otkrila tvoj blog.
ReplyDeleteOva zrna kafe su ti odlična i neka su vam prijatna.
Estas galletas son irresistible se ven lindas y novedosas,hugs,hugs.
ReplyDelete