For recipe in english, please scroll down
Ovo je moja zadnja ulaznica za novembarsku igru ajme, koliko nas je, pokrenuta by Monsoon, a pecurke kao temu je zadala Lusitania sa bloga na putovanju. Veoma jednostavno i brzo da se napravi, cest je 'gost' u nasoj kuhinji, u razlicitim varijantima. Ovog puta je to bilo ovako...
Potrebno:
1000 g mladog, sto je moguce sitnijeg i raznovrsnijih sorta krompira
500 g sampinjona
500 g paprike, sto je moguce vise razlicitih boja
so
maslinovo ulje
A napraviti ovako:
U serpu sa vodom dodati krompire i stavit na sporet. Kada voda provri, ugasiti ringlu i poklopiti serpu. Ostaviti da stoji 10 minuta. U medjuvremenu oprati i isjeci pecurke na cetvrtine, a paprike na komade 2-3cm velicine.
Izvaditi krompire iz serpe, pomijesati ih sa pecurkama i paprikama, sve dobro posoliti. Dodati ulje, promijesati i staviti da se pece 15 minuta na 200ºC.
p.s.
Super je kao prilog za Mignonne's chicken rollups with mushrooms ;)
Recipe in English
You’ll need:
2 lb new mixed potato (yellow, red and blue)
1 yellow bell pepper
1 red bell pepper
1 orange bell pepper
1 lb button mushrooms
Salt
Olive oil
And make it like this:
In pot with water add washed potato. Bring water to boil, turn heat off, put lid on and let it stand for 10 minutes. In meantime, wash and pat dry mushrooms and peppers. Cut mushrooms into quarters and peppers into 1” pieces. Add salt, olive oil, mix well and place into 400ºF preheated oven. Bake for 15 minutes, remove from oven and serve.
Koliko sam shvatila , ovo je krompir spremljen zajedno sa korom, baš onako kako ja volim! Interesantan mi je ovaj ljubičasto-plavi krompir jer takvog kod nas (u Crnoj Gori) nema :)
ReplyDeleteVolim ovakve recepte koji su brzi, na fatografiji izgleda baš lijepo.
Da, krompirici su zajedno sa korom. Ovi plavi-ljubicasti su tu zbog boje, i ovde se nadju samo kao 'mix' sa ovim drugim. Ovo je jos bolje kada se umjesto u rernu stavi na rostilj...
ReplyDeleteMoze se u ovom uzivati! Bas super, kao i u divnim fotografijama.
ReplyDeletePrelep prilog.Pravila sam ga za rucak,za cas je gotov a fenomenalno je ukusan.U Beogradu nema plavo-ljubicastih krompirica (barem ih ja nisam videla),pa sam pravila sa obicnim,belim krompirom.Odlican recept!
ReplyDelete